Koronavirüs
(COVID-19) salgınına karşı alınabilecek önlemlerin başında doğru ve sağlıklı
beslenme geliyor. Bu dönemde uzmanlar Omega 3 açısından zengin, içerdiği
vitamin ve minerallerle balık tüketmeyi tavsiye ediyor. Ancak her balık, aynı
oranda bağışıklık silahı değil.
Tüm dünyayı alarma geçiren ve hızla yayılan
korona virüsten korunmanın iki yolu var: Evde kalmak ve bağışıklık sistemini
güçlü tutmak. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en kolay formülü ise içerdiği
Omega 3, vitamin ve mineraller nedeniyle balık tüketmek.
Ancak dikkat. Bağışıklık kalkanı olarak
adlandırılan her balık aynı değil. Uzmanlar, havuz ve çiftliklerde yetişen
balıklarla doğal ortamında, yani derin ve temiz denizlerde yetişen balıkların
aynı faydayı sunmadığı konusunda hemfikir.
Omega 3 zengini Ton Balığı
Deniz
ürünlerinden aldığımız protein, elzem yağlar, vitamin ve minerallere
yaşamımızın her döneminde büyük ihtiyaç duyuyoruz diyen Beslenme Uzmanı Berrin Yiğit ; balıkta
bulunan Omega-3, kaliteli protein, vitamin ve minerallerin bağışıklık
sistemini düzenleyici rollerine dikkat çekiyor.
“Haftada 2-3 gün balık tüketimi,
günlük Omega-3 gereksinimini karşılayacaktır” diyen Beslenme Uzmanı Berrin
Yiğit; “Özellikle Omega 3 açısından zengin, açık denizlerde yetişen ton
balığı, protein açısından oldukça değerli bir besin kaynağı” diye
ekliyor.
Günlük 100
ila 300 gram tüketim yeterli
Ton balığı, selenyum, magnezyum, potasyum ve B vitamini
kompleksi gibi değerli vitamin ve minerallerinin temini açısından da önemli. Aynı
zamanda yağ ve kalori değeri düşük olan ton balığını, sıcak yemeklerde,
zeytinyağlılarda ve salatalarda kullanırken, gereksiz kalori alımından da
kaçmak mümkün. Vücudumuzun günlük olarak ihtiyaç
duyduğu proteinin %30 ila 40’lık kısmını karşılayan ton balığı ise, en çok tüketilen besinlerin
başında geliyor. Salgınla mücadelede doğru beslenmenin en zengin kaynağı olan
ton balığı, günlük 100 ila 300 gram tüketimiyle gerekli Omega-3
ihtiyacını karşılarken, güçlü bir bağışıklık sistemiyle hastalıkların da en
büyük düşmanı oluyor.
Aman dikkat…
D vitamini
ve doğal Omega-3 bakımından zengin olan ton balığını alırken, dikkat edilmesi
gereken noktalar da var. Bunların başında ton balığının nereden sofralarımıza
geldiği sorusu var. Okyanus gibi soğuk ve derin sularda yaşayan, doğal
ortamlarda beslenen ton balıkları, en doğal Omega-3 kaynağı olma özelliği
taşıyor.
Aynı zamanda, Hint, Atlantik ve Pasifik gibi okyanuslarda yetişen ton
balıklarının içeriğinde kesinlikle cıva bulunmuyor.
Yorumlar
Yorum Gönder
Tesekkurler