Arılar...Hayatımızı borçlu olduğumuz Tanrının en büyük mucizelerinden olan arılar...
Anavarza Bal'ın daveti ile Doors Akademi de ballı tarifleri denemek için blogger annelerle buluştuk. Malum çocukların gelişimleri ve hastalıklarında bir numaralı mucize olan balı çocuklara sevdirmek için bu tarifler kaçırılamazdı...
Arıcılık uzmanı Sn. Debra Roberts ile o minik arının dünyaya olan katkılarını dinledik. İşte notlarımdaki mutlaka bilinmesi gereken noktalar
Anavarza Bal'ın daveti ile Doors Akademi de ballı tarifleri denemek için blogger annelerle buluştuk. Malum çocukların gelişimleri ve hastalıklarında bir numaralı mucize olan balı çocuklara sevdirmek için bu tarifler kaçırılamazdı...
Arıcılık uzmanı Sn. Debra Roberts ile o minik arının dünyaya olan katkılarını dinledik. İşte notlarımdaki mutlaka bilinmesi gereken noktalar
- Bir arı hayatı boyunca sadece tatlı kaşının 1/10'u kadar bal yapabiliyor.
- 1 kavanoz bal için 7.5 milyon çiçek dolaşılıyor.
- Çiçeklerin polenlerini taşıyarak dünya ekosisteminin en önemli yapıtaşıdır.('Arılar dünyadan yok olsa 4 yıl içinde tüm yaşam biter.' sözünün nereden geldiğinin kanıtı sanırım.)
- 3 çeşit arı vardır. -İşçi arı ( dişi- dışarıda bal özü toplar), -Kraliçe Arı ( döllenen dişi arı.Hiç kovandan çıkmayarak sadece neslinin devamı için çalışıyor.) - İşçi arı ( erkek-kovan içinde çalışır.)
- Bal asla ama asla bozulmaz.(Firavunlardan kalma bal olduğunu biliyor muydunuz?)
- Dünyadaki bal alanı olarak en uygun bölge Türkiyedir.
- Sağlık için en lezzetli ve şifalı olan bal çam ve kestane balıdır.
- Türkiye'deki çam balları ( datça civarı) eşsiz lezzet ve şifaya sahiptir.
Lansmandan sonra ballı tarifler için Doors Akademi mutfağına geçtik. #aryakız ın bayıldığı ballı un helvası yaptık.
BALLI UN HELVASI
MALZEMELER
*yarım su bardağı bal
*yarım litre süt
*65 gr.un
*65 gr pirinç unu
*65.gr nişasta
*65 gr.tereyağ
YAPILIŞI
Süt ve balı tencerede iyice karıştırıp kısık ateşte çevirin. Başka bir tencerede tereyağ, un, nişasta ve pirinç ununu kavurun. Yanmadan sürekli kavurmanız gerekir. 10 dakika sonra kararmaya başlayacak.
Bir yandan çevirirken ballı sütü yavaş yavaş unlu karışıma dökün. Ve hızlıca çırpıcı ile karıştırın. Düz bir kaba boşaltıp düzleyip servis edebilirsiniz.
#anavarzabal ı sevdim ve anne olarak size de öneriyorum..
sağlıcakla kalın
Blogumda senin için bir ödül var:)) Bilgine ;)
YanıtlaSil