Kolay kek nasıl yapılır?
Mutfak konusunda çok marifetli olduğumu söyleyemeyeceğim ama kek konusunda iddialıyım...:)
3 günlük iş gezisi sonucunda büyük özlem yaşadığım kızımla en sevdiğimiz ev etkinliği olan, kek pişirmeye ayırdık pazar günümüzü.. Yine pratik ve kolay bir kek çıkınca ortaya bunu da bir yerlere not edeyim dedim...
Kek pişirmeye yeni başlayanlar, keki bir türlü tutturamayanlar işte bu püf noktalar tam size göre...
afiyet olsun
KOLAY PRATIK KEK
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao ( tek kullanımlık ve kakaolu yapacaksanız)
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüsü klasik paşabahçe su bardağı :)
yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
önce fırını ısıtmaya başlayın.( 170 derece)
3 yumurtayla şekeri iyice çırpın.( yumurta ve seker kabarmasını sağlar)
vanilya,süt,sıvıyağı sırayla tek tek ekleyerek çırpın.
un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.( bu nokta önemlidir..)
eğer kakaolu olacaksa; kek hamurunu azıcık yağladığınız tepsiye dökün. Kalan hamuru kakao ile çırpın ve üzerine onu da dökün.
işte bu kadar...
Bu karışıma portakal eklemek isterseniz 1 portakal yeterli. Ancak portakal suyu kekinizi daha fazla kabarttığından daha derin bir kalıp kullanmanızı öneririm.
Puf noktalar:
kekinizi önceden ıstılmıs fırına koyun
yukarıdaki sırayla karıstırın
unu eleyin
:)
afiyetle...
Mutfak konusunda çok marifetli olduğumu söyleyemeyeceğim ama kek konusunda iddialıyım...:)
3 günlük iş gezisi sonucunda büyük özlem yaşadığım kızımla en sevdiğimiz ev etkinliği olan, kek pişirmeye ayırdık pazar günümüzü.. Yine pratik ve kolay bir kek çıkınca ortaya bunu da bir yerlere not edeyim dedim...
Kek pişirmeye yeni başlayanlar, keki bir türlü tutturamayanlar işte bu püf noktalar tam size göre...
afiyet olsun
KOLAY PRATIK KEK
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao ( tek kullanımlık ve kakaolu yapacaksanız)
1 su bardağı süt (su bardağı ölçüsü klasik paşabahçe su bardağı :)
yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
önce fırını ısıtmaya başlayın.( 170 derece)
3 yumurtayla şekeri iyice çırpın.( yumurta ve seker kabarmasını sağlar)
vanilya,süt,sıvıyağı sırayla tek tek ekleyerek çırpın.
un ve kabartma tozunu eleyerek koyun.( bu nokta önemlidir..)
eğer kakaolu olacaksa; kek hamurunu azıcık yağladığınız tepsiye dökün. Kalan hamuru kakao ile çırpın ve üzerine onu da dökün.
işte bu kadar...
Bu karışıma portakal eklemek isterseniz 1 portakal yeterli. Ancak portakal suyu kekinizi daha fazla kabarttığından daha derin bir kalıp kullanmanızı öneririm.
Puf noktalar:
kekinizi önceden ıstılmıs fırına koyun
yukarıdaki sırayla karıstırın
unu eleyin
:)
afiyetle...
Yorumlar
Yorum Gönder
Tesekkurler