Fırında Beşamel Soslu Karnıbahar
Kış mevsiminde et değeri taşıyan, kansere karşı koruyucu kalkan sebzelerden biri olan karnıbaharı birde beşamelli denemek istiyordum ne zamandır. Sağolsun forumdaki arkadaşlarım hemen yardım ettiler ve verdikleri tarifi aynen uyguladım. Sonuç; Leziz...
-Malzemeler:
Orta boy karnıbahar
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ (manda tereyağı kullandım)
tuz
Yapılışı
Tuzlanmış karnıbahar ve havuçları haşladıktan sonra fırın tepsisine dizelim. Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu hızlı hızlı ( tel cırpıcı ile) cırpalım. Sütü yavaş yavaş dökerken hızla çırpmaya devam etmek gerekiyor ki topaklanma olmasın.5 dakika içiersinde muhallebi kıvamına gelen sosumuzu fırın tepsimizdeki sebzelere dökelim.
180 derecede fırında 15 dakika kadar pişirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!!
Pazartesi deneyeceğimmutlaka menümde karnıbahar var ama ne yapacağımı bilemiyordum.bu tarif süper oldu canım...
YanıtlaSil