ee birde tarif olmalı değil mi?
madem bir hatun kişi blog tutuyor...yemek tarifi vermeden olmaz değil mi:)
bu yazıyı okuyan arkadaşlar 'sende yemek tarifi verdiysen ooo....' diyeceklerdir kesin. 11 aydır iş hayatıma ara verdiğimden midir yoksa anne olunca anne eli sihri geldiğinden midir nedir artık yemeklerim sevilmeye başladı....neyse en sinir olduğum sey yemek tarifine hikaye ile başlayanlardı bende öyle oldum...
gecenin bu saatinde size çikolatalı irmik tatlısı tarifi vereceğim.Daha dün ilk kez denedim şahane oldu...yarın yine yapıp resimde ekleyeceğim.
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 lt süt ( taze inek sütü varsa mis gibi süt kokuyor sonrasında)
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Kakao hariç tüm malzemeleri karıştrıp kısık ateşte pişiriyoruz. Katılaşıp kaynamaya başlayan irmikleri (tercihen oval bir kap) hafif unladığınız bir kısmını ayırarak kaba koyun. Ayırdığınız kalan irmiğe kakao ekleyin ve karıştırın. Karışımı diğer irmiğin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. (buzdolabında)
soğuyan tatlıyı ters cevirip keserek servis yapın...
Afiyet bal şeker olsun
madem bir hatun kişi blog tutuyor...yemek tarifi vermeden olmaz değil mi:)
bu yazıyı okuyan arkadaşlar 'sende yemek tarifi verdiysen ooo....' diyeceklerdir kesin. 11 aydır iş hayatıma ara verdiğimden midir yoksa anne olunca anne eli sihri geldiğinden midir nedir artık yemeklerim sevilmeye başladı....neyse en sinir olduğum sey yemek tarifine hikaye ile başlayanlardı bende öyle oldum...
gecenin bu saatinde size çikolatalı irmik tatlısı tarifi vereceğim.Daha dün ilk kez denedim şahane oldu...yarın yine yapıp resimde ekleyeceğim.
Çikolatalı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
1 lt süt ( taze inek sütü varsa mis gibi süt kokuyor sonrasında)
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Kakao hariç tüm malzemeleri karıştrıp kısık ateşte pişiriyoruz. Katılaşıp kaynamaya başlayan irmikleri (tercihen oval bir kap) hafif unladığınız bir kısmını ayırarak kaba koyun. Ayırdığınız kalan irmiğe kakao ekleyin ve karıştırın. Karışımı diğer irmiğin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. (buzdolabında)
soğuyan tatlıyı ters cevirip keserek servis yapın...
Afiyet bal şeker olsun
Yorumlar
Yorum Gönder
Tesekkurler