14 Mart 2017 Salı

Anne-Çocuk etkinliği - Kurabiye Yapımı

Çalışan annelerin vicdan azabı büyüktür arkadaşlar.o yüzden çocukları ile farklı etkinliklerde yer almak isterler. Bana sorarsanız en samimi olanı evde kendi mutfağınızda çocuğunuzla birlikte kek, kurabiye yapmak. Biz Arya ile neredeyse her haftasonu birlikte kek, kurabiye veya börek yapmayı bir rutin haline çevirdik bile. Onun malzemeleri çıkarması, karıştırması, süslemesi ve pişirdikten sonra servis yapması sonsuz keyif veriyor. Hem bana hem ona...







Bazen geleneksel tarifler dışında alternatif denemeleri de teknolojiyi kullanarak deniyoruz. Bu konuda lezzet.com.tr tarifleri bizim için pratik oluyor.


Ayrıca bu kek, kurabiye etkiliğinin de ayrı bir güzelliği var benim için. Özellikle yemek problemi olan ebeveynler bilirler, Çocuğun yemediği peynir, bal, pekmez, ceviz vs gibi besinleri karışıma ilave ederek cocuklarına yediririsiniz. Hem kendi yaptığı için hem de diğer karışım içinde fark edilmediği için en azından bu şekilde yemiş olurlar. Misal Arya asla pekmez, bal e peynir yemiyor. Bende peyniri rendeleyerek böreğe, poğaçaya karıştırıyorum.  Yada pekmezi kek, kurbabiye yada krepe ekliyorum. Fark etmeden bayıla bayıla yiyor.

Yeri gelmişken sevdiğim bir kurabiye tarifini de buraya bırakıyorum.. Eminim sizde keyifle yapar ve yersiniz.

Şimdiden afiyet olsun.


Pekmezli Kurabiye Tarifi 

Malzemeler

*150 gr tereyağ ( 1,5 corba kaşığı )
*1 su bardağı esmer şeker ( klasik su bardağı)
*1 yumurta
*Yarım su bardağı pekmez
*1çay kaşığı vanilya esansı
*2 Çay kaşığı karbonat
*bir tutam tuz
*1tatlı kaşığı toz zencefil

Üzerine;
*yarım su bardağı esmer şeker
*çikolata süsü yada fındık-ceviz ezmesi

Hazırlanması 

Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta, pekmez ve vanilyayı iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz, ve zencefili harmanlayın. Kuru karışım ile sıvı karışıma yavaşla ekleyin ve yoğurun. Hamur haline gelince streç ile sarıp buzdolabında iki saat bekletin. Ardından merdane ile açın. Kelebek kalıpları ile kesip yağlı kağıt koyarak tepsiye dizin. Üzerine toz şeker serpip 190 derece de 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra afiyetle tüketin :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tesekkurler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...