29 Kasım 2012 Perşembe

Tiramisu Yaptım!!

İkinci tiramsu deneyimin de beğeni sayısı artınca bunu sizlerle paylaşmak istedim. Ben yaptığıma göre sizde kolaylıkla yapabilirsiniz...


**bu resım nıye boyle yan oldu ki...**


İşte size pratik muzlu tiramisu

Malzemeler:
1.5 su bardağı ılık su
2.5 çorba kaşığı nescafe (klasik daha lezzetli oluyor.)
2 çorba kaşığı şeker (esmer şekeri tercih ederim) - keki ıslatmak için-
1 adet yuvarlak pasta keki

2 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
2 çay bardağı toz şeker(muhallebi için)
1 adet labne (200 gr yeterli)
kakao(süsleme için)

bakmayın malzemelerin böyle çok yer kaplamasına 20 dak. işiniz bitiyor.



Yapılışı:

1.adım : Keki ıslatma

2 parça olan keki 1.5 s.bardağı ılık su, nescafe, ve şekerle karıştırıp ıslatın.

2.adım: Muhallebi

3 su bardağı süte, yumurta sarısı, un, toz şekeri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişir. (Karıştırmazsanız topak oluyor). Pişince altını kapatıp bütün labne yi ekleyip hızlıca karıştır.

3.adım : Tiramisu 

Yaptığınız muhallebiyi önce alt kata sıvayarak yayın. Yayarken cömert davranın..Araya dilimlediğiniz muzları dizin. Üst katı ekleyıp kalan muhallebiyi yayın. Üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpin. Dilerseniz benim gibi kalıp yardımı ile hindistan cevizinden kalpler yapabilirsiniz...

Afiyet, bal şeker olsun...


2 yorum:

  1. Eline sağlık. Ben bunu kedi dili kullanarak yapıyorum. Güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederım, bende denemek ıstıyorum bır arkadasımda aynısını soyluyor

    YanıtlaSil

Tesekkurler

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...